Conte je pak "krivac" što je mladi defanzivac izabrao Nerazzurre

"Zinedine Zidane je razlog za Hakimijev transfer u Inter, mora objasniti zašto ga nije zvao"

Achraf Hakimi je protekle dvije sezone proveo na posudbi u Borussiji Dortmund. Na Westfalenu je napredovao krupnim koracima i, iako je još uvijek jako mlad, stasao u vrhunskog fudbalera.

Sve što je 21-godišnjem Hakimiju bilo potrebno je bio prostor, što je nešto što mu je nedostajalo u Realu. Međutim, očekivalo se da će Kraljevi sjajnog Hakimija vratiti u svoje redove za novu sezonu ili ga barem ostaviti "u svojim knjigama".

To se nije desilo. Ne samo da se Hakimi neće vraćati u Madrid, već ga je Real prodao. Istina, Real već ima sjajnog Danija Carvajala na desnom beku, ali je ipak Hakimi igrač za budućnost.

Hakimi je prodan Interu za 40 miliona eura i Nerazzurri sada, s pravom, očekuju velike stvari od mladog marokanskog reprezentativca.

Oglasio se i Hakimijev menadžer Alejandro Camano. On je u razgovoru za marokanski Al Mountakhab govorio o transferu i poručio da je glavni "krivac" za odluku Reala da proda Hakimija trener Zinedine Zidane.

"Zinedine Zidane je razlog za Hakimijev transfer u Inter... On mora objasniti zašto nikada nije pozvao Hakimija. Ne smatram da bi povratak u Real Madrid bio pogodan u ovom trenutku s obzirom na prisustvo igrača kakav je Dani Carvajal, ali sam siguran da će Hakmijeva budućnost biti svijetla nakon ovog koraka naprijed", izjavio je Camano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Hakimi odbio unosnije ponude Bayerna i Manchester Cityja kako bi prešao u Inter. Njegov menadžer sada otkriva da je trener Intera Antonio Conte imao odlučujuću ulogu u pregovorima.

"Trener je konstatno bio u kontaktu sa Hakimijem, pričao mu je o projektu kluba, tako da smo se odlučili za transfer u Inter. Mislim da je činjenica da vas vrhunski trener poput Contea kontaktira i da je odlučan da vas ima u svojoj ekipi dokaz da ste važan dio njegovih planova", izjavio je Alejandro Camano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.