Hoće li Zmajevi dobiti pojačanje u odbrani?

"Bosna je najbolja opcija, odmah bi igrao za A reprezentaciju, garantuju mu da će biti starter"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će u septembru odigrati prvi zvanični meč nakon duže vremena, a na spisku Dušana Bajevića moglo bi biti novih imena. 

Među igračima za koje se bori NFSBiH se nalazi i Anel Ahmedhodžić, izuzetno talentovani defanzivac koji je prošao omladinske selekcije Švedske.

Ovaj 21-godišnjak još uvijek nije odlučio za koju seniorsku selekciju će igrati, ali da se pita njegov otac Mirsad izbor bi pao na Bosnu i Hercegovinu.

Posljednjih dana Ahmehodžić senior je izuzetno aktivan u švedskim medijima te često govori o svom sinu. U razgovoru za Expressen je kakao kako bi za igranje za Bosnu bilo najbolja opcija.

"Nije još odlučio. Pregovaramo. Bosna i Švedska ga žele, ali sam čuo od bosanskog fudbalskog saveza (NFSBiH) da imaj uveliu želju da priključe Anela reprezentaciji", rekao je Mirsad.

Otac odličnog štopera je otrkio i detalje pregovora sa predstavnicima krovne kuće bh. fudbala. Kazao je kako je njegovom sinu već zagarantovana minutaža.

"Vide ga kao igrača koji obećava, ali i imaju veliku potrebu za štoperom. Bosna ga želi da igra u Ligi nacija i u baražu za Evropsko prvenstvo. Anel je prioritet za Bosnu i garantuju mu minutažu iznad svega da će igrati od početka. To je ono što sam čuo iz FS BiH."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Veoma mu je teško da odluči. Igrao je za omladinske selekcije Švedske od 15 godine, a i dobio je poziv tokom januarske turneje."

"Nije lak. Bosna i Švedska su zainteresovani, ali sada je Bosna najbolja opcija jer bi bio u mogućnosti da igra za A reprezentaciju", poručio je Ahmedhodžić senior.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.