"Otac kaže Bosna, a mama želi da igram za Švedsku"

Anel Ahmedhodžić uskoro donosi odluku

"Otac kaže Bosna, a mama želi da igram za Švedsku"

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina je u prošlosti izgubila ogroman broj talentovanih fudbalera.

Mnogi Bosanci i Hercegovci su odabrali druge reprezentacije, a novi fudbaler koji će ubrzo odlučiti za koga želi igrati je defanzivac švedskog velikana Malmea Anel Ahmedhodžić.

Ovaj 21-godišnji štoper standardan je član prvog tima švedskog velikana. Igrao je za sve omladinske selekcije Švedske, razgovarao je i sa NSBiH, ali odluku za koga će nastupati još uvijek nije donio.

"Kontaktirali su me iz BiH i razgovarao sam s njima. Lijepo je što me žele obje reprezentacije, ali nisam još uvijek donio odluku", rekao je Ahmedhodžić za Aftonbladet.

Odluku će donijeti veoma brzo, vjerovatno do septembra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Donijet ću odluku do septembra. To je rok. Otac želi da igram za BiH, a mama za Švedsku", istakao je talentovani defanzivac.

Ahmedhodžić ima još dovoljno vremena da razmisli, a vidjet ćemo za koju selekciju se na kraju odlučiti.

Top Komentari

milivoje
Slušaj majku,ne padaj u ralje ovoj bandi iz Saveza,imaš vremena mjenjati državljanstvo,kad se ovi kriminalci napokon sklone!
13 26
Ivica_Osim8
Ma savez je kod nas ne daj Boze nikom, ko su oni npr da odluce ko je dobar igrac il nije, niko ne bi trebao odlučivati, ko ce igrati, osim Misketa, Barbareza i ostalih koji su igrali u repki, sta ce Begic papak odlucivat frajr ne zna kako lopta izgleda, ovo je samo primjer, gubimo igrače zbog stranačkih uhljupa (vecinom sda) koji nemaju veze sa sportom, a kamoli fudbalom
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi