Otac potencijalnog Zmaja: "Zvat će me Bajević. Odluka do kraja ljeta"

Borba za mladog defanzivca Ahmedhodžića

Otac potencijalnog Zmaja: "Zvat će me Bajević. Odluka do kraja ljeta"

Fudbalska javnost u Švedskoj posljednjih dana mnogo pažnje poklanja Anelu Ahmedhodžiću.

Defanzivac koji nastupa za Malmo FF nedavno je imao priliku zaigrati za "A" reprezentaciju Švedske, ali kako je bilo riječ o prijateljskom susretu, za N/FSBiH još uvijek nije izgubljen.

Zvjezdan Misimović je već obavio razgovore Ahmedhodžićem i njegovim ocem kako bi utjecao na to da promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za BiH, a na to već danima upozoravaju i Šveđani.

Sada je za tamošnje medije intervju na temu temu dao Anelov otac Mirsad.

"Tačno je da smo u kontaktu sa čelnicima N/FSBiH. Jučer sam imao razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem, a večeras bi me trebao nazvati i Dušan Bajević", rekao je stariji Ahmedhodžić za FotbollDirekt.se, pa dodao:

"Anel je želio da ga savjetujem oko toga za koga treba igrati. Rekao sam: 'Ne, odluku moraš donijeti sam'. Teško mu je, nije jednostavno, jer od svoje 15 godine igra za reprezentaciju Švedske", kaže Mirsad koji bi najsretniji bio da izbor padne na BiH.

Ukoliko bi izabrao BiH, navodno bi Ahmedhodžić već u septembru trebao biti na raspolaganju za Ligu nacija.

"U martu sam bio u BiH, razgovarao sam s mnogim novinarima. Stalno o njemu pričaju dolje. Postavljali su mi puno pitanja oko pasoša i sličnih stvari. U BiH imaju problema na poziciji koju igra Anel i planiraju da ga zovu za utakmice Lige nacija. Kažu da im treba."

Odluku bi trebao donijeti veoma brzo.

"Anel će do kraja ljeta vjerovatno donijeti konačnu odluku", poručio je.

Top Komentari

Grohot
Kakva bola crna teska odluka?? ima da igras sine za svoju zemlju! Hvala Svedska ali halo bola??!
8 0
Uranija
Hahahaha kakve kalkulacije ‘patriotske’. To je do sad bilo bezbroj puta kad su naši ograči u pitanju, i kad prihvate poziv druge reprezentacije onda naši debilni stručnjaci zaborave za nekoliko mjeseci pa onda su svi krivi samo ne tate, mame i sami igrači
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi