Svi njegovi bivši klubovi će nešto dobiti

Čak će i Roma zaraditi od transfera Miralema Pjanića u Barcelonu

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošle sedmice zvanično je potvrdio da na kraju sezone napušta Juventus i da će karijeru nastaviti u Barceloni.

Barcelona i Juventus su nakon dva mjeseca pregovaranja uspjeli da postignu dogovor oko Pjanića. Bh. veznjak će na kraju sezone put Barcelone, a Stara dama će od njegove prodaje zaraditi 60 miliona eura.

No, u suprotnom pravcu ide Arthur Melo kojeg će Juventus platiti 70 miliona eura. Pjanić će s Barcom potpisati ugovor na četiri godine i sigurno da je za njega ovo najveći iskorak u karijeri.

Italijanski mediji pišu da će svi bivši Pjanićevi klubovi imati koristi od transfera. Već je poznato da će 900.000 eura dobiti mali klub iz Luksemburga, Schifflange, u kojem je Pjanić napravio prve fudbalske korake.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz ovog kluba otišao je u Metz gdje je upisao profesionalni debi, te ovaj će klub zaraditi milion eura. No, određenu sumu novca dobit će Lyon i Roma gdje je bh. veznjak igrao prije dolaska u Juve. Prema FIFA-inim pravilima ovi klubovi će dobiti po 450.000 eura od transfera Pjanića u Barcu.

Pjanić je u Romi igrao pet sezona i upisao je 185 nastupa, te je postigao 30 golova i dodao 44 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.