Pjanićevom transferu u Barcelonu najviše se obradovao Metz, ali i mali klub iz Luksemburga

Dobit će dio obeštećenja

Pjanićevom transferu u Barcelonu najviše se obradovao Metz, ali i mali klub iz Luksemburga

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na kraju ove sezone će napustiti Juventus i karijeru nastaviti u Barceloni.

Katalonski klub je prošle sedmice zvanično potvrdio da je Pjanić s njima potpisao ugovor na četiri godine, te da će se krajem avgusta priključiti novom klubu. Pjanić je odlučio ostati u Juventusu do kraja sezone kako bi im pomogao da konačno osvoje Ligu prvaka.

Nakon što je potpisao ugovor s Barcelonom poručio je da je to jedini u klub za koji bi mogao igrati nakon Juventusa. Barcelona je bila uporna u pregovorima i na kraju je uspjela postići dogovor s Juventusom.

Katalonci će za bh. veznjaka platiti 60 miliona eura, ali će na kraju "trljati" ruke će u suprotnom pravcu otići Arthur Melo koji će Juventus koštati oko 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovom transferu radovali su se i u francuskom Metzu gdje je Pjanić počeo svoju karijeru. Metz ima pravo na dio obeštećenja od Pjanićevog transfera i sigurno je da će im ovaj novac itekako dobro doći tokom ove krize.

Mediji u Francuskoj pišu da će Metz zaraditi nešto više od milion eura. Također, mali dio novca će dobiti i klub iz Luksemburga Schifflange gdje je Pjanić igrao u omladinskim kategorijama prije nego što je otišao u juniorski tim Metza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

EdwinPol
Hoce li i zeljkan sta dobiti, trebate to istraziti... oni se uvijek raduju ovim transferima, dobiju neku sadaku.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi