Foto - EPA

Građani ostaju u Evropi

CAS poništava odluku o izbacivanju Manchester Cityja iz evropskih takmičenja?

Midhat Šljivak

Sud za sportsku arbitražu (CAS) vjerovatno će poništiti odluku Evropske fudbalske federacije o suspenziji Manchester Cityja iz Evrope.

Ako je vjerovati informacijama engleskog novinara Iana Cheesemana, koji prati dešavanja u klubu, CAS je odlučio da odbaci sve optužnice protiv Cityja.

"Izgleda kao da će Manchester City biti potpuno oslobođen optužbi pred CAS-om. Tako sam čuo, ali nemam nikakve potvrde. Sve bismo trebali znati sutra ili u ponedjeljak", napisao je Cheeseman.

UEFA je u februaru kaznila Građane zabranom nastupa u evropskim takmičenjima u naredne dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa, a pored izbacivanja kažnjeni su i sa 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rukovodstvo engleskog kluba odmah je uputilo žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS), a saslušanja u ovom slučaju su nedavno i održana, te je konačna odluka CAS-a najavljena za 13. juli.

Vidjet ćemo hoće li zaista City biti oslobođen, a za konačnu odluku ćemo morati da sačekamo još malo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.