Pep novinarima: Pozvat ću vas nakon Real Madrida, pa mi onda postavite to isto pitanje

"Nisam još tamo"

Pep novinarima: Pozvat ću vas nakon Real Madrida, pa mi onda postavite to isto pitanje

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guaridola se na današnjoj press konferenciji uglavnom osvrnuo na žrijeb Lige prvaka.

Manchester City ima odigrati revanš sa Real Madridom u osmini finala. Građani imaju 2:1 iz prve utkamice, ali još uvijek su daleko od četvrtfinala i okršaja s pobjednikom duela Lyon - Juventus (1:0).

Sada je naravno Cityju važno da dobije dobre vijesti od CAS-a u ponedjeljak. Ukoliko CAS odluči da je City kriv, ostat će naredne dvije sezone bez Lige prvaka, ali Pep se nada da će stvari biti završene u korist njega i njegove ekipe.

"Namjera nam je da svake sezone igramo u Ligi prvaka i da budemo što bolji. Uvjeren sam da ćemo igrati Ligu prvaka jer sam vidio argumente kluba, no pričekajmo da vidimo konačnu odluku".

Očekuje da se, kako je i planirano, revanš protiv Reala odigra u Manchesteru.

"Zašto bismo igrali na drugom mjestu? Prvu utakmicu igrali smo u Madridu, drugu kod kuće. Ne radi se tu o prednosti domaćeg terena već kada igrate dvije utakmice, uvijek jednu odigrate kod kuće, a jednu u gostima. Mi moramo da razmišljamo samo o Realu, nikako unaprijed i o mogućem duelu u četvrtfinalu. Ispast ćemo ako budemo unaprijed razmišljali", jasan je Guardiola.

Zatim je jedan od prisutnih novinara Guaridolu upitao šta misli o promjenama u Lisabonu i završnom turniru Lige prvaka, gdje City ipak još uvijek nije bez obzira što je u ovom trenutku bliže nego Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pozvat ću vas na buduću konferenciju za novinare da mi postavite to pitanje nakon utakmice protiv Real Madrida. Ne mogu odgovoriti na to jer nisam tamo. Možda u ovom klubu i organizaciji nema boljeg ko poznaje Real Madrid od mene. Ali imam sada Brighton, pa Arsenal, pa tek onda Real Madrid", dodao je Pep.

Navijače Cityja je zabrinuo izjavom da Sergio Aguero definitivno neće nastupiti u revanšu protiv Reala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ryan.giggs
Gigant!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi