Liga prvaka se vraća utakmicama u Torinu i Manchesteru

7. augusta

Liga prvaka se vraća utakmicama u Torinu i Manchesteru

Danas je održan žrijeb za Final Four Lige prvaka u Portugalu. Ipak, prije nego što se LP preseli u Portugal za samu završnicu, potrebno je odigrati još četiri revanš meča osmine finala.

Zvanično se Liga prvaka nastavlja sedmog augusta, a danas smo saznali i koje ćemo dvije utakmice gledati tog petka.

Biće to revanš meč osimine finala između Juventusa i Lyona u Torinu i duel Manchester Cityja i Real Madrida na Etihadu. Lyon je u prvom meču na svom terenu slavio pobjedu od 1:0, dok je City na Bernabeu savladao Kraljeve sa 1:2.

U subotu, 8. augusta, biće odigrana i preostala dve revanš meča osmine finala.

Bayern koji je već gotovo sigurno u četvrtfinalu će na svom terenu ugostiti Chelsea, dok će Barcelona na Nou Campu dočekati Napoli. Podsjetimo, prvi meč Napolija i Barcelona u Napulju je završen rezultatom 1:1, dok je Bayern na Stamford Bridgeu slavio sa 0:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon što osina finala bude kompletirana, sve ekipe koje izbore narednu fazu putuju u Portugal gdje će se od 12. do 23. augusta odigrati F4.

Inače, bolji iz duela Reala i Cityja u četvrtfinalu ide na boljeg iz duela Lyona i Juventusa, dok Napoli ili Barcelona čekaju boljeg iz dvomeča Chelseaja i Bayerna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi