Ko je imao najviše pomoć sudija?

Da je sve 'po zakonu', ovako bi izgledala tabela Premier lige i najviše bi patili navijači Uniteda

Edmir Škorić

Engleska Premier liga se primiče kraju, ali prvak je već poznat, mada se vodi žestoka borba za plasman u Ligu prvaka, odnosno Evropsku ligu.

Liverpool je uvjerljivo došao do prve titule nakon 30 godina, pa mu remi s Burnleyjem u subotu na Anfieldu (1:1) ništa ne predstavlja, mada je Jurgen Klopp bio bijesan nakon meča i direktno je prozvao sudije zbog nekih pogrešnih odluka.

U posljednje vrijeme dosta je prigovora na suđenje u Ligama petica, a naročito u Španiji, Italiji i Engleskoj, gdje ni VAR ne pomaže. Bilo je pritužbi i od Kloppa, Josea Mourinha, žalila se i Aston Villa, ali uzalud je - stvari se ne popravljaju.

A na jednom od Twitter profila "osvanula" je tabela Premier lige bez sudijskih pogrešaka u tekućoj sezoni. Nema konkretnih statistika, ne piše ni koje greške su "uklonjene" i kako se došlo do konačnog poretka, no barem je zabavno vidjeti neke promjene.

I bez sudijskih grešaka Liverpool je prvi, s tim da za sada još ne bi bio siguran u naslov i morao bi ostvariti još jednu pobjedu. Zanimljivo da bi Arsenal i Wolverhampton bili na pozicijama tri i četiri, pa bi sada bili najbliže Ligi prvaka, dok bi Leicester trenutno zauzeo peto, a Chelsea šesto mjesto.

Ova tabela ništa ne predstavlja i ne mora da znači, ali ako je već pratimo, onda ne možemo, a da ne primijetimo kako je na istoj Manchester United smješten tek na 10. mjesto tabele.

Nedavno je i bivši Unitedov menadžer Jose Mourinho otvoreno govorio o tome kako United ima pomoć i da je "13 penala velika pomoć Manchesteru".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.