Zvučno ime napušta Kraljeve

Zvijezda Reala sama sebi odbrojala dane u Madridu, drugi put moli Zidanea da ne igra

Admin Čaušević

Real Madrid je na dvije pobjede od osvajanja La lige. Kraljevi će večeras gostovati neugodnoj Granadi i to bez jednog od najzvučnijih imena u svlačonici.

James Rodriguez je jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka svijeta, skoro u svakom timu bi imao zagarantovanu minutažu, ali to nije slučaj kod Zinedinea Zidanea.

AS piše da je Kolumbijac tražio od Zidanea da ga uopšte ne pozove na večerašnje gostovanje, a francuski stručnjak je odlučio da mu udovolji. James je isto uradio i prije nekoliko dana kada je Real pobijedio Alaves s 2:0. 

Rodriguez je tako vjerovatno odlučio da sam sebi odbroji dane i u Madridu i to na dan kada je slavio rođendan. Odlični veznjak je jučer napunio 29 godina.

James je utakmicu protiv Alavesa u petak gledao zajedno sa suspendovanim i povrijeđenim igračima iako je potpuno spreman za utakmice. To je bio znak da je vrijeme za rastanak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zidane je na pressici pred meč s Granadom političkim odgovorom poručio da računa na sve igrače i da svi daju svoj doprinos, međutim u praksi to nije tako i jasno je da James nema mjesta u 4-3-3 postavci koju preferira i forsira francuski trener.

Inače, Real Madrid je veliki favorit u večerašnjem meču. Najbolje kvote za ovaj susret nudi kladionica Mozzart. Kompletnu ponudu pogledajte ovdje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.