Real Madrid u dvije sezone La Lige postigao 20 golova s bijele tačke

Kraljevi su nepogrešivi

Real Madrid u dvije sezone La Lige postigao 20 golova s bijele tačke

E. Škorić

U posljednje tri utakmice Real Madridu su dosuđena tri penala, a od toga su dva bila ključna za pobjede Kraljeva.

Protiv Atletic i Getafea Real je slavio sa po 1:0, a u oba meča je Sergio Ramos zabijao s bijele tačke. Protiv Alavesa u 2:0 pobjedi Benzema je postigao vodeći gol s 11 metara.

Penal protiv Alavesa bio je četvrti penal koji je dosuđen u korist momčadi Zinedinea Zidanea od povratka La Lige. Real je ove sezone realizirao 10 penala u prvenstvu, dok su u korist njegovih rivala dosuđena dva penala. Ipak, tih 10 uspješno izvedenih penala Real ne čine ekipom s najviše dosuđenih penala u sezoni, budući da je Villarrealu dosuđeno 11 penala.

Real je u dvije sezone vezao 20 kaznenih udaraca i to je jednako njihovom rekordu između 1982. i 1984. godine, a od Seville iz 2004. godine nijedna druga momčad u La Ligi nije dosegla tu brojku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je trenutno lider u prvenstvu sa bodom više od Barcelone, ali sutra navečer ima priliku da u gostima kod Granade uveća prednost na četiri boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Najvise im se sviraju. Juventusu i Manchester Unitedu takodje
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi