Foto - EPA

Dijamant najbolji strijelac među strancima

Edin Džeko se pohvalio velikim dostignućem, a čestitke stižu sa svih strana svijeta: Kakav igrač!

Midhat Šljivak

Edin Džeko sinoć je ušao u historiju Rome.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je zabio svoj 105. gol u dresu rimskog velikana i na taj način je postao najbolji strijelac kluba od stranih igrača u historiji.

Veliko je ovo dostignuće za Edina. Dres Rome su u prošlosti nosile istinske legende, a naredni cilj je svakako doći na treće mjesto liste strijelaca kluba koje sa 111 golova drži Amedeo Amadei.

Džeko se novim dostignućem odlučio pohvaliti na Instagramu, a čestitke su stigle sa svih strana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kakav igrač", napisao je nekadašnji reprezentativac Nizozemske Nigel de Jong, a tu su komentari i poznatih lica sa bh. scene Senijada Ibričića, Tarika Filipovića i drugih.

Veliki je igrač Edin Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.