Edin Džeko ušao u historiju Rome!
Foto - EPA

Stranac s najviše golova za klub

Edin Džeko ušao u historiju Rome!

M. Šljivak

Edin Džeko ponovo je ispisao historiju Rome.

Legendarni bh. napadač je u pobjedi rimskog tima nad Veronom od 2:1 postigao svoj 105. pogodak za Vučicu, a tim golom je ušao u historiju.

Edin je postao najbolji strijelac od stranih fudbalera u historiji kluba. Do sinoć je Džeko bio izjednačen sa Argentincem Pedrom Manfredinijem, koji je dres Rome nosio od 1959. do 1965. godine, ali je sada usamljen na ovoj listi.

Dijamant je odavno iza sebe ostavio imena kao što su Abel Balbo ili Rudi Voller i definitivno je ušao u historiju rimskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na vječnoj listi najboljih strijelaca kluba Edinu trebaju još dva pogotka da na četvrtom mjestu pretekne Rodolfa Volka (106), a sedam da dođe na treće mjesto ispred Amedea Amedeija.

Najbolji strijelac u historiji kluba je Francesco Totti sa 307 golova, a na drugom mjestu je Roberto Pruzzo sa 138 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noheat_killer
126 golova za romu,uključujući i lp
11 0
salt_city
Gigant
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi