Nekadašnji fudbaler Sarajeva se oprostio od Korone

Adnan Kovačević uskoro potpisuje, tri kluba u opticaju

Korona Kielce se već oprostila od elitnog ranga poljskog fudbala, a oprostila se i od nekolicine prvotimaca koji su napustili klub. Među njima je i bh. reprezentativac i nekadašnji fudbaler Sarajeva Adnan Kovačević.

Danas se na svom FB profilu i Adnan Kovačević oprostio od kluba u kojem proveo protekle tri godine.

"Tri godine koje nikada neću zaboraviti. Bila mi je čast braniti žutu i crvenu boju. Nažalost, nije se završilo onako kako smo svi željeli, ali takvi su život i fudbal. Hvala svim trenerima, igračima, ljudima iz kluba i naravno navijačima. Hvala na podršci, navijanju i uvijek dobroj atmosferi. Želim vam sve najbolje, mnogo uspjeha i brz povratak u Ekstraklasu", napisao je Kovačević.

26-godišnji bh. defanzivac iza sebe ima odličnu i efikasnu sezonu (pet golova), pa ne čudi što neće dugo čekati na novi angažman.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Nezvanično, Adnana Kovačevića žele tri kluba i to Arminia Bielefeld, koja se vraća u Bundesligu, ruski Ural i mađarski velikan Ferencvaroš.

Prema informacijama koje su sada dostupne, Adnan Kovačević bi za jedan od pomenuta tri kluba trebao potpisati najkasnije do ponedjeljka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.