Adnan Kovačević se oprašta od Korone

Poljski tim napušta i Ognjen Gnjatić

Adnan Kovačević se oprašta od Korone

Večeras će na svojoj Suzuki Areni Korona Kielce ugostiti LKS Lodz u utakmici posljednjeg, 37. kola poljskog šampionata.

Osim što se oprašta od elitnog ranga poljskog fudbala, Korona se oprašta i od nekolicine igrača koji će danas posljednji put nositi žuto-crveni dres.

Sinoć je Korona zvanično objavila da nakon današnje utakmice sedmorica igrača napuštaju klub, a jučer su šestorica njih (jedan je odsutan zbog privatnih razloga) dobila oproštajne poklone.

Među njima su bila i dvojica bh. fudbalera - Reprezentativac Adnan Kovačević i nekadašnji mladi reprezentativac Ognjen Gnjatić.

Kovačević, koji iza sebe ima za jednog defanzivca itekako efikasnu sezonu (pet golova) napušta Koronu nakon tri godine, dok je Gnjatić za ovaj poljski tim nastupao od januara 2019. godine i bio važan dio veznog reda.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Bh. dvojac tako može u potragu za novim angažmanima.

Kada je u pitanju Kovačević, odavno se špekuliše o ponudama iz Turske, mada se sada pojavljuju ozbiljne glasine i da bi karijeru mogao nastaviti u Rusiji.

Top Komentari

Twista
Napokon se neko rijesio , sada moze i on u Neum...:)
5 0
Piplica123
Hvala Bogu pa se oprostio sa koronom, da mu se nije nista lose desilo, zdravlje je najvaznije hahahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi