Još jedan milionski transfer iz HNL: Myrto Uzuni potpisao za Ferencvaroš
Foto: FC Ferencvaros

Lokomotivi odšteta od 1,8 miliona eura

Još jedan milionski transfer iz HNL: Myrto Uzuni potpisao za Ferencvaroš

Albanac Myrto Uzuni, napadač i jedan od najboljih igrača HNL-a, potpisao je za Ferencvaroš. Vrijednost transfera iznosi 1,8 miliona eura, javlja Index.hr

Kad se tome pridoda plaća koju bi Uzuni trebao zarađivati u Mađarskoj, posao će u konačnici težiti oko tri miliona eura. Uzuni je ove sezone za Lokomotivu odigrao 34 utakmice, zabio 12 golova i tome dodao sedam asistencija.

Lokomotiva je Uzunija albanskom Laciju platila 350.000 eura kad ga je dovodila 2018. pa je na ovom transferu itekako dobro prošla. Zbog sjajnih igara po dolasku u Lokomotivu, postao je reprezentativac Albanije, za koju je u međuvremenu upisao osam nastupa. Odigrao je ukupno 66 službenih utakmica, uz 20 golova i 15 asistencija.

Ta brojka nije konačna jer Uzuni će ostati u Lokomotivi do kraja sezone, do zadnje utakmice prvenstva i finala Kupa.

Top Komentari

Realist
Gdje smo mi iza Hrvatske
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi