Pišu mediji na Kipru

Bh. klubovi će svoje evropske utakmice igrati na Kipru!?

Edmir Škorić

UEFA nastavlja s planiranjem nove sezone iako ni trenutna (2019/20) zvanično nije gotova.

Zbog pandemije koronavirusa mnoge stvari su se poremetile u nogometnom svijetu, pa su iz Evropske nogometne federacije (UEFA) bili prisiljeni na velike promjene.

Tako će se, kao što je poznato, završnice Lige prvaka i Evropske lige u ovoj sezoni igrati u Portugalu i Njemačkoj i to po turnir sistemu (po jedna utakmica), a sada bi se nešto slično moglo dogoditi i za pretkola Evropske lige i Lige prvaka.

Navodno UEFA razmatra da se tri kola kvalifikacija za LP i sve četiri za Evropsku ligu igraju an Kipru i Nogometni savez Kipra je čak i obaviješten o tome.

"Informisali smo ministra zdravlja i postoje razni aspekti koje bi trebalo razmotriti. Mogućnost održavanja nekih kvalifikacionih utakmica u našoj zemlji javlja se jer se Kipar smatra sigurnom destinacijom s obzirom na koronavirus", saopštili su iz tamošnjeg Saveza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Desi li se to, FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Borac i HŠK Zrinjski će svoje utakmice pretkola Lige prvaka, odnosno Evropske lige igrati na Kipru.

Već u avgustu (18. i 19.) igra se prvo pretkolo Lige prvaka, a osam dana kasnije Evropske lige, pa će UEFA morati ubrzo da donese odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.