Dijamant sinoć stigao do 350. gola

"Džeko igra i zabija zato što nema konkurencije"

Admin Čaušević

Edin Džeko je neosporno jedan od najboljih napadača svoje generacije, međutim postoje neki koji sumnjaju u njegov kvalitet. 

Kada je Džeko 2011. godine stigao u Manchester City, ranije je dres Građana nosio Rolando Bianchi, nekada vrlo dobri napadač Reggine i Lazija koji je kopačke o klin okačio prije tri godine.

Bianchi je jedan dio karijere proveo i Torinu protiv kojeg je Džeko sinoć postigao svoj 350. gol u karijeri. Ovaj 37-godišnjak je izjavom za Sky Sport pokušao da umanji kvalitete kapitena bh. reprezentacije.

Italijan smatra da je glavni razlog Džekinog individualnoh uspjeha činjenica da nema konkurencije i da zbog toga zabija više golova nego inače.

"Veoma je snažan i ima odličnu tehniku, ali ono što me plaši je činjenida da nema zamjena na njegovom nivou. Da je bilo više konkurencije igrao bi manje utakmice i postigao manje golova."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U suprotnom ima kontinuitet jer nema igrača da zauzmu njegovo mjesto", kazao je Bianchi.

Inače, Džeko je sinoćnjim golom protiv Torina stigao do cifre od 106 pogodaka u Rominom dresu s kojim se popularni Dijamant izjednačio s Robertom Volkom na četvrtom mjestu najboljih strijelaca u historiji Vučice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.