Sarri najavio nevjerovatan presedan protiv Rome: Prvi tim na odmoru?
Foto - EPA

Želi odmoriti igrače

Sarri najavio nevjerovatan presedan protiv Rome: Prvi tim na odmoru?

M. Šljivak

Torinski Juventus je sinoć lagano poražen na gostovanju kod Cagliarija sa 2:0.

Novi-stari šampion Italije odigrao je još jednu od brojnih loših utakmica ove sezone i na kraju je zasluženo poražen od razigranog domaćina.

U posljednjem kolu koje se igra u subotu Juventus će dočekati Romu, a u ovom susretu bismo na terenu mogli vidjeti rezervni sastav Stare dame.

Trener Maurizio Sarri ozbiljno razmišlja da protiv rimskog tima zbog umora svojih fudbalera zaigra sa timom do 23 godine.

"Mi smo jedini tim u Evropi koji je odigrao pet utakmica u 12 dana. Vidjet ćemo kako ćemo se osjećati sutra, ali bude potrebe stavit ću U23 ekipu da igra u posljednjem kolu, kako bi se ekipa odmorila", rekao je Sarri nakon meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako se zaista desi da Sarri izvede rezervnu ekipu Roma ne bi trebala imati nikakvih problema da dođe do pobjede, a napad Vučice predvođen Edinom Džekom bi imao mnogo lakši zadatak da dođe do gola.

Odluka o ovom potezu trebala bi se donijeti sutra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SilaNebeska
pa dobro rezultat utakmice juve - roma ne može uticati na poziciju juventusa, lacija, rome ili milana tako da je rezultat nebitan osim da džeko da gol :D
2 0
luks-02
Sari je zaboravio da Ronaldo još uvijek sanja ,da če mu sudija svirat 3penala i da če dati dva gola iz igre.Videčemo dali če Sari uspijet odmorit tim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi