Idu na sve ili ništa

Inter spremio ponudu za Lionela Messija koja će uzdrmati fudbalski svijet

Endin Čaušević

Već nekoliko godina se špekuliše o tome da je Lionel Messi velika želja Intera, te da ga je ovaj klub pokušao dovesti u nekoliko navrata u posljednjih desetak godina.

Međutim, Messi je svaki put odbijao ponude i ostao je u Barceloni što je za njega bio najbolji mogući potez. No, njegov ugovor s katalonskim klubom ističe narednog ljeta i sve više je priča da on želi da ide iz kluba.

Messi nije u dobrim odnosima s čelnicima Barcelone jer je nezadovoljan njihovim radom, a upravo zbog toga odbija da potpiše novi ugovor. Nakon svega Inter se ponovo uključio i želi ponuditi Messiju opciju da narednog ljeta dođe na Meazzu.

U tom slučaju Messi bi stigao bez obeštećenja, ali su svejedno u Interu spremili nevjerovatnu sumu novca za njega. Navodno, oni su mu ponudili opciju da potpiše ugovor na četiri godine vrijedan čak 260 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Messi bi tako bio daleko najplaćeniji igrač na svijetu, te bi zarađivao skoro duplo više nego što Cristiano Ronaldo ima u Juventusu. Međutim, nagovoriti Messija da napusti Barcelonu je nešto što do sada niko nije uspio, ali u Interu očito ne odustaju tako lako.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.