Alexis Sanchez pristao na ogromno smanjenje plate kako bi ostao u Interu

Ne želi se vratiti u United

Alexis Sanchez pristao na ogromno smanjenje plate kako bi ostao u Interu

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez ove sezone igra na posudbi u Interu i kako stvari stoje klub s Meazze će otkupiti njegov ugovor od Manchester Uniteda.

Sanchez je početkom sezone stigao iz Uniteda na jednogodišnju pauzu i uspio je ostaviti dobar utisak iako je imao i dosta problema s povredama. U dosadašnjem dijelu sezonu za Inter je odigrao 28 mečeva i uspio je zabiti četiri gola i dodati deset asistencija.

Njegova posudba u Interu ističe 9. avgusta, ali kako stvari stoje Inter će otkupiti njegov ugovor od Uniteda. Pregovori uveliko traju, a Alexisu se očito više ne vraća na Old Trafford.

Čileanac je bio jedan od daleko najplaćenijih igrača u Unitedu jer je sedmično zarađivao 400.000 funti, ali je spreman na veliko smanjenje plate kako bi na kraju ostao u Interu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

ESPN piše da je Alexisw poručio čelnicima Intera da je spreman da se njegova plata duplo smanji, ali i pored toga će sedmično zarađivati 200.000 funti, te biti jedan od najplaćenijih igrača Intera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi