Pukla mu guma

Kvyata optužili za stravičan sudar, a onda "propali u zemlju" zbog svojih komentara

Endin Čaušević

U nedjelju je održana utrka za Veliku nagradu Velike Britanije na legendarnom Silverstoneu koja nam je donijela pravu dramu.

Većina utrke tekla je bez većih uzbuđenja i uz dominaciju Mercedesa, a onda je počeo haos. Prvo je Bottas ostao bez poena nakon što mu je tri kruga prije kraja pukla guma, a onda je na meti bio i Hamilton.

Hamiltonu je guma pukla u zadnjem krugu i na nevjerovatan način uspio je da dođe do cilja i ostvari pobjedu. No, nisu jedino vozači Mercedesa imali problema s gumama.

Naime, prvi kome se to desilo je Dany Kvyat koji je sredinom utrke doživio stravičan udar. Prije jedne krivine izgubio je kontrolu na bolidom, te se zabio u zid.

Njegov bolid je u potpunosti uništen, a na sreću on je prošao bez povreda. No, mnogi su ga optužili tada da je napravio amatersku grešku i da je on kriv što se slupao.

No, danas je Formula 1 to demantovala. Oni su objavili snimak na kojem se jasno vidi da je Kvyatu pukla zadnja desna guma, te da je zbog toga u potpunosti izgubio kontrolu na bolidom. Sve žestoke kritike koje je dobio na svoj račun na kraju su bile neosnovane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.