Kvyat napušta Ferrari i vraća se u Toro Rosso?

Konačno će dobiti šansu?

Kvyat napušta Ferrari i vraća se u Toro Rosso?

E. Čaušević

Testni vozač Ferrarija, Daniil Kvyat, od naredne sezone najvjerovatnije će ponovo biti član Toro Rossa.

Kvyat je nedavno promijenio menadžera, a o njegovoj karijeri sada se brine Nicolas Todt koji je također zadužen za Charlesa Leclerca novog vozača Ferrarija. Prema informacijama iz svijeta Formule 1 Kvyat bi se trebao vratiti u Toro Rosso gdje će dobiti novu priliku da se dokaže.

"Čast mi je što sam Kvyatov menadžer već nekoliko mjeseci jer je on zaista talentovan vozač. Ima nedovršenog posla u Formuli 1. Sada je sazrio, ali još ne žurimo s odlukom za Toro Rosso. Vidjet ćemo uskoro šta će biti na kraju", rekao je Todt.

Kvyat je ovu sezonu na mjestu testnog vozača Ferrarija u koji je došao nakon što je izgubio mjesto upravo u Toro Rossu. Ipak, čini se da je Red Bull sada spreman da pruži novom šansu ruskom vozaču.

Top Komentari

Edy
pa bolje da su maldonada vratili u F1
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi