Kvyat od naredne sezone vozi za Toro Rosso

Povratak u bivši tim

Kvyat od naredne sezone vozi za Toro Rosso

Endin Čaušević

Daniil Kvyat je ove sezone bio testni vozač Ferrarija, ali je već sada jasno da će naredne sezone dobiti šansu da se takmiči u Formuli 1.

Ruski vozač će dobiti drugu priliku da se dokaže u Formuli 1 i to zanimljivo ponovo u ekipi Toro Rossa. Ovaj tim je zvanično objavio da je Kvyat novi vozač ove ekipe, te da će naredne sezone biti zamjena za Pierrea Gaslyja koji napušta tim.

Još uvijek nije jasno ko će biti njegov kolega u Toro Rossu, ali i to će biti uskoro poznato. Kvyat je već vozio za ovaj tim 2014. godine, ali zbog loših odnosa se nije dugo zadržao. Ipak, Toro Rosso mu je odlučio pružiti novu šansu, a već naredne sezone će imati priliku da se dokaže.

"Zahvaljujem Red Bullu i Toro Rossu što su mi dali priliku da se ponovo takmičim u Formuli 1. Sretan sam što se vraćam u tim koji mi je jako poznat i u kojem imam dosta prijatelja. Ovdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i siguran sam da će opet vjerovati u mene", rekao je Kvyat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti