Otišla u ruke Argentinca

Poznat MVP Serije A, a ni Ronaldo ni Immobile nisu dobili prestižnu nagradu

Edmir Škorić

Najkorisnijim igračem Serije A u sezoni 2019/20 proglašen je Juventusov napadač Paulo Dybala.

Serija A je Dybali dla MVP priznanje utemeljeno na službenim statističkim proračunima, a u koji se uračunavaju utakmice u prvenstvu, Kupu i Superkupu.

Iako je Cristiano Ronaldo postigao 31 pogodak, na kraju je Dybala dobio priznanje. Najboljim golmanom izabran je još jedan član Juventusa Wojciech Szczesny, dok je Alejandro Gomez izabran najboljim veznjakom, a Dejan Kuluševski iz Parme najboljim mladim igračem. Interov Stefan de Vrij je izabran za najboljeg defanzivca.

Dybala je ove sezone u Italiji zabio 14 golova uz 12 asistencija i svakako je na sve načine "pogurao" Juve ka novoj, devetoj uzastopnoj tituli u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.