Zabio osam golova u julu i izabran za igrača mjeseca

Nestvaran mjesec zvijezde West Hama, Drogba mu gleda u leđa, ali ne i Džeko!

Igrač West Ham Uniteda Michail Antonio osvojio je prestižno priznanje za igrača mjeseca u Premiershipu. 

On je ovu nagradu osvojio za juli mjesec kada je naprosto briljirao jer je u tom periodu postigao gotovo nevjerovatnih osam golova i dodao jednu asistenciju.

U osam golova računamo i četiri protiv Norwicha koji su timu pomogli da ostane u ligi.

Tako je sasvim zasluženo osvojio priznanje i iza sebe ostavio legende kao što su Didier Drogba, Ashley Cole, Peter Schmeichel ili Patrick Viera koji nikada nisu osvojili ovu nagradu.

Ipak, nije ispred bh. asa Edina Džeke koji je, igrajući za Manchester City, za mjesec august 2011. godine osvojio ovu nagradu.

Tada je Dijamant briljirao i između ostalog postigao četiri gola na jednom susretu i to 28. augusta protiv Tottenhama. Dakle, Džeko je davnih dana uradio to što je 30-godišnjem Antoniu pošlo za rukom ove godine i zbog čega mu se svi dive.

Sarajlija je u augustu pomenute godine pored 4 gola Tottenhamu postigao još dva i u tim trenucima bio prvi golgeter lige. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za kraj samo dodajmo da je Antonio u toku ove sezone postigao ukupno 10 golova u Premiershipu i dodao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.