Malo dobrog, malo lošeg: Roma za Džeku ima novi plan

Hoće li Dijamant pristati?

Malo dobrog, malo lošeg: Roma za Džeku ima novi plan

A. Čaušević

Proteklih sedmica se dosta špekulisalo o Edinu Džeki i njegovom statusu u Romi, odnosno da li će otići ili ostati u rimskom timu. 

Prije desetak dana u trening kampu Trigorija je održan sastanak između klupskih i Džekinih predstavnika na kojem su čelni ljudi Vučice jasno poručili da žele zadržati Džeku u timu.

Gazzetta dello Sport danas piše da je Roma za popularnog Dijamanta spremila novi plan koji sadrži svoju dobru, ali i lošu stranu, pa će biti interesantno ispratiti razvoj situacije.

Džeko je u Rimu zasnovao porodicu, osjeća se kao u svom gradu i zbog toga nema ništa protiv da u Romi ostane što duže vremena, međutim plata bi mu bila manja nego inače što bi bila loša strana ponude.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, rimski klub je kapitenu bh. reprezentacije ponudio produženje saradnje do 2023. godine, ali da mu se smanji plata i da u narednim godinama zarađuje manje nego sada.

Prema nekim informacijama Džeko računajući i bonuse po sezoni zaradi sedam miliona eura. Roma je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji zato i ne čude zašto svom kapitenu i najboljem igraču žele smanjiti platu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Džeko treba pod hitno tražiti novi klub. Sa Romom sumnjam da će nešto i osvojiti.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti