Garcia napušta City

Barcelona će dobiti veliko pojačanje: "Istina je da je odbio potpisati novi ugovor"

Endin Čaušević

Pep Guardiola potvrdio je danas da je mladi defanzivac Eric Garcia odbio produžiti ugovor s Manchester Cityjem.

Ovaj 19-godišnji Španac s Cityjem ima ugovor do ljeta naredne sezone i klub je želio da produži saradnju, ali je Garcia to odbio. Guardiola je potvrdio danas da mu je Garcia priznao da neće produžiti ugovor jer želi da igra u nekom drugom klubu.

"Da, istina je da je Garcia odbio potpisati novi ugovor. Rekao mi je da želi igrati u nekom drugom klubu i to poštujem", poručio je Guardiola.

Zbog toga je Guardiola odlučio da ovaj 19-godišnjak neće biti sutra u konkurenciji za meč protiv Real Madrida i čini se da je njegova avantura na Etihadu već završena.

Engleski mediji pišu da je Garcia sve dogovorio s Barcelonom, te da će se vratiti u katalonski klub za 30 miliona eura. On je ponikao u La Masiji, ali je prije tri godine odlučio da pređe u omladinsku školu Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, odlučio je da je vrijeme da se vrati u Barceloni gdje se očekuje da bude veliko pojačanje u odbrani.

On je u prošloj sezoni odigrao 13 mečeva u Premiershipu, te je pokazao da se radi o veoma talentovanom igrači. No, nakon što je City doveo još jednog štopera donio je konačnu odluku da prihvati ponudu Barcelone i vrati se na Camp Nou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.