Foto - EPA

Izvjesno je da se vraća u Premiership

Coutinho uočen u prostorijama novog kluba

M. Šljivak

Philippe Coutinho jako je blizu novog transfera.

Brazilac i njegov agent Kia Joorabchian uočeni su danas u Londonu, gdje su u prostorijama Arsenala obavili razgovore sa čelnicima kluba i sve je izvjesnije da će ovaj fudbaler od naredne sezone igrati u dresu Topnika.

O tome se već dugo vremena priča. Arsenal je spreman da dovede Brazilca na jednogodišnju posudbu, a transfer bi navodno trebao biti jako brzo završen.

Coutinho je prethodnu sezonu proveo na posudbi u Bayernu. Bavarci međutim nisu željeli da ga otkupe od katalonskog kluba, ali ni Barcelona nema namjeru da ga zadrži.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni bi ga rado prodali. Ipak, niko ne želi platiti ogromnu sumu za njegov potpis, pa je odlazak na posudbu jedino što ga vodi iz Barcelone.

Podjestimo, Barcelona je Liverpoolu u januaru 2018. godine platila čak 160 miliona eura za usluge ovog fudbalera, ali on se u dresu tima sa Camp Noua nije proslavio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.