Nije igrao zbog suspenzije

Marca: Ramos je uradio više na tribinama nego igrači na terenu

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida oprostili su se od Lige prvaka nakon poraza u osmini finala od Manchester Cityja.

Kraljevi su u dvije utakmice poraženi istim rezultatom (2:1), te su se tako oprostili od Lige prvaka za ovu sezonu. No, meč na Etihadu obilježila je očajna igra defanzivaca Real Madrida.

Štoperski par činili su Raphael Varane i Eder Militao, te su odigrali zaista veoma loš meč. Posebno se tu ističe Varane koji je direktni krivac za oba gola Manchester Cityja.

U ovom meču Zinedine Zidane nije mogao računati na Sergija Ramosa koji je bio suspendovan, ali je ipak tražio da putuje s ekipom u Manchester kako bi im pružio podršku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Marca je jutros žestoko kritikovala igrače Real Madrida, a tu su posebno izdvojili Varanea i Militaa, te su poručili da je Ramos svojim bodrenjem s tribina uradio više nego oni na terenu.

"Ramos je ponovo pokazao kako se jedan kapiten treba ponašati. Cijeli meč je bodrio svoj tim i vidjelo se da mu je teško što ne može igrati. On je svojim savjetima i bodrenjem uradio više nego igrači koji su bili na terenu", piše Marca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.