Pirlo želi Dijamanta

Juventus krenuo po Edina Džeku!

E. Čaušević

Italijanski mediji danas pišu da je Juventus pokazao veliki interes za Edina Džeku, te da su počeli pregovore s Romom.

Džeko se i u prošlosti povezivao u nekoliko navrata sa Starom damom, ali od toga na kraju nije bilo ništa. No, Sport Italia danas piše da je Juventus već počeo pregovore s Romom, te da žele dovesti Džeku u svoje redove.

Naime, Gonzalo Higuain će sigurno napustiti Juventus na kraju sezone i klub iz Torina traži novog napadača. S ovim klubom su se povezivali još Arkadiusz Milik i Alvaro Morata, no čini se da je Džeko najrealnija opcija.

Navodno, Andrea Pirlo želi izrazitog napadača koji će biti opasnost po protivnika, a Džeko je u tome sigurno jedan od najboljih napadača u Seriji A. Pregovori su već počeli, ali problem je što Roma traži veliku sumu novca za Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, oni su za našeg 34-godišnjeg napadača odredili cijenu od 20 miliona eura, dok je Juventus spreman da plati oko 12 miliona eura. Pregovori će sigurno potrajati, a bit će zanimljivo vidjeti da li ćemo Dijamanta naredne sezone gledati u dresu Stare dame.

Džeko je u minuloj sezoni odigrao 43 meča za Romu te je uspio zabiti 19 golova i dodati 14 asistencija. Bh. napadač je isplativija opcija za Juventus s obzirom da Milik košta 50 miliona eura, a Morata 60 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.