Novi neuspjeh Guardiole

Čovjek koji je potrošio 800 miliona eura da bi padao na koljena

Admin Čaušević

Svaka sezona u kojoj Manchester City ne osvoji Ligu prvaka se može smatrati neuspjehom, posebno ako se u obzir uzme silni novac kojeg Građani ulažu u igrački kadar. 

Pep Guardiola je Manchester City preuzeo 2016. godine. Iako slovi za jednog od najboljih trenera svijeta španski stručnjak nikako ne uspjeva da napravi evropski iskorak s ovim timom.

Iako iz godine u godinu izdvajaju ogromne sume, Guardioli postaje navika da pada na koljena u četvrtfinalnim mečevima Lige prvaka.

Prošle sezone Građane je zaustio Tottenham, a sada Lyon. Upečatljive su, pa skoro identične scene, Guardiolinog pada na koljena nakon što njegov tim ne uspije protiv slabijeg protivnika.

Za vrijeme Guardiolnog mandata City je igrao osminu finala i tri četvrtfinala, a španski trener je na pojačanja do sada potrošio 800 miliona, tačnije 778 miliona eura.

Guardiola je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka dva puta 2009. i 2011. godine. Takav rezultat nije uspio ponoviti s Bayernom iako je na raspolanju imao veliko snažan tim.

"Morate nastaviti pokušavati. Detalji su ti koji prave razliku. U Ligi prvaka ne možete praviti greške, a mi smo to radili", kazao je Pep nakon ispadanja od Lyona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiolin City su prije Lyona izbacili Monaco, Liverpool i Tottenham. Građani su jedino polufinale Lige prvaka igrali u sezoni 2015/16 kada je trener bio Manuel Pellegrini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.