Afričko prokletstvo Pepu ne da mira: "Bog sve vidi!"

Još je agent Yaye Tourea nagovijestio crne dane za Guardiolu

Afričko prokletstvo Pepu ne da mira: "Bog sve vidi!"

Edmir Škorić

Manchester City je sinoć poražen od Lyona s 3:1 i neočekivano je ispao u četvrtfinalu Lige pvaka.

Građani su bili veliki favoriti protiv francuskog tima, ali su na kraju doživjeli katastrofu. Pep već devet godina čeka na novu Ligu prvaka, ali odavno mu ne ide. Guardiola u četiri godine nije uspio da dođe do polufinala sa Cityjem.

Britansko izdanje Goal.com povezuje posljednji Pepov neuspjeh u Ligi prvaka s afričkim prokletstvom.

Poznati ukrajinski nogometni agent Dmitrij Seluk je u intervjuu 2018. godine dao izjavu nakon što je Pep odlučio da potjera Yayu Tourea sa Etihada.

"Bog sve vidi. Što je čovjek učinio s Yayom, legendom kluba, kojem, pod raznim izgovorom, nije dao priliku da izađe na teren. Okrenuo je cijelu Afriku protiv sebe, mnogi afrički navijači su se okrenuli protiv Manchester Cityja", rekao je tada Seluk, dodavši:

"Siguran sam da mnogi afrički šamani neće dopustiti Guardioli da ubuduće osvoji Ligu prvaka. Bit će to poput afričke kletve za Guardiolu. Život će pokazati jesam li u pravu ili nisam".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako sada stvari stoje, afričko prokletstvo Pepu ne da mira i vidjet ćemo koliko će da traje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Nikad više neće osvojiti ligu prvaka.
6 3
Alpasinacxx
Treba mu povećati budžet za transfere sa 300 na 500 miliona funti :D
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije