Viđeno devet golova

Vaterpolo rezultat u Bjelorusiji: FK Sarajevo saznao mogućeg protivnika u drugom pretkolu LP

Admin Čaušević

FK Sarajevo saznao je protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka ukoliko bh. šampion sutra izbaci prvaka Velsa, Connah's Quay Nomads.

U slučaju prolaska dalje bh. šampion će igrati protiv Dynamo Bresta. Prvak Bjelorurusije u veoma efikasnom meču izbacio Astanu, bilo je 6:3.

Pitanje pobjednika je praktično riješeno u razmaku od 16. do 22. minute kada je Dynamo zabio tri gola. Pogađali su Gordejchuk u 16., Pechenin u 17. te ponovo Gordejchuk u 22. minuti.

U 37. minuti Sedko je povisio na 4:0 što je u tom trneutku bio pomalo nevjerovatan rezultat, ali su se gosti vratili kakvu takvu nadu preko Tomasova u 45. minuti.

Astana je odlično započela nastavak, uspjela je smanjiti preko Rotariua na 4:2. Ovaj fudbaler je gol postigao čim je ušao u igru.

Ipak, sve nade gostiju ugašene su u 55. minuti kada Diallo zabija za 5:2. Finiš utakmice donio je dva gola, po jedan na obje strane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvo je Astana smanjila na 5:3 strijelac je bio Beysebekov, da bi Diallo svojim drugim golom na meču u 90. minuti postavio konačan rezultat. 

Ovo znači da će Sarajevo u slučaju izbacivanja Velšana već sljedeće sedmice putovati u Bjelorusiju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.