Potrebna je još samo jedna pobjeda

Hoće li Salihamidžićev Bayern postati najbolji tim ikad?

Edmir Škorić

Bayern Minhen u nedjelju igra protiv PSG-a za titulu prvaka Evrope i mogao bi postati najbolji klub ikada.

Desi li se da Bavarci u finalu savladaju Parižane i osvoje Ligu prvaka, postat će prvi klub u povijesti ovog takmičenja koji je došao do trofeja ostvarivši sve pobjede.

Bayern je u grupnoj fazi ostvario šest pobjeda, pošto je po dva puta bio bolji od Tottenhama, Olympiakosa i Crvene zvezde.

Zatim je njemački prvak u osmini finala u dva navrata savladao Chelsea, u četvrtfinalu je savladao Barcelonu, zatim Lyon u polufinalu i ostao je još duel s PSG-om u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, treba istaći i to da je Bayernu olakšan put do titule i samim tim velikog rekorda jer se od četvrtfinala igrala samo jedna utakmica, što ipak ne umanjuje veliki podvig Bayerna.

Ostao je još samo jedan korak, a ono što je sigurno - Bayern je po svemu zaslužio da bude prvak Evrope, no nešto će se pitati i Prinčevi iz Pariza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.