Bayern nije Manchester City i Juventus!

Bavarci u finalu Lige prvaka

Bayern nije Manchester City i Juventus!

A. Čaušević

Bayern nije dopustio novo iznenađenje te se zasluženo plasirao u finale Lige prvaka nakon što je sa 3:0 pobijedio Lyon. 

Francuski tim je odlično ušao u meč. Depay je izašao sam pred Neuera, ali je promašio, zatim je i Ekambi pogodio stativu. Fortuna je tada bila na strani Bavaraca.

Kazna za propušteno stigla je u 18. minuti. Prelijep gol poslije sjajne solo akcije postigao je Gnabry. Isti igrač je bio strijelac i drugog gola za Bayern.

Odlični Gnabry je svoj deveti gol u ovoj ssezoni Lige prvaka zabio u 33. minuti. Ovaj put pogodio je praktično na prazan gol nakon što Lewandowski nije uspio ugurati loptu u gol.

Lyon se nije predavao. Odlučno su ušli u drugo poluvrijeme, ali do novog iznenađenja kao protiv Juventusa i Manchester Cityja nisu mogli. U 58. minuti Neuer je u situaciji jedan na jedan sjajno zaustavio Ekambija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Njemačke je rutinski iskontrolisao utakmicu u posljednjih 15-ak minuta. U 88. minuti u strijelce se upisao i Lewandowski koji je zabio svoj 15. gol u ovoj sezoni te sasvim zasluženo odveo svoj tim u novo finale Lige prvaka, prvo nakon 2013. godine.

U velikom finalu Bayern će igrati protiv PSG-a koji je sinoć bolji bio RB Leipziga. Utakmica koja će odlučiti pobjednika Lige prvaka na programu je u nedjelju, 23. augusta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Bayern ce I PSG pobjediti jednostavno su jaka ekipa...
15 3
Ivica_Osim8
Najjaci tim na svijetu,daleko ispred svih.,sl bgm Lyon me je iznenadio svaka im cast
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi