Slovaci neće igrati kvalifikacije

Korona ne da Slovanu da se bori za Ligu prvaka

Slovan iz Bratislave neće imati priliku da se bori za grupnu fazu Lige prvaka. Razlog je koronavirus.

Slovački klub je trebao u prvom pretkolu imati, barem je takvo mišljenje većine, lagan zadatak jer je trebao odmjeriti snage sa Klaksvikom, klubom sa Farskih Ostrva.

Prije tri dana je ekspedicija Slovana i doputovala na Farska Ostrva, ali je ubrzo došlo do problema. Fizioterapeut ekipe je bio pozitivan na koronavirus.

Pravila koja su na snazi na Farskim Ostrvima su bila jasna, ili 14-dnevni karantin ili momentalan povratak u Slovačku.

Odmah se u slučaj uključila UEFA i odgodila utakmicu koja se trebala igrati u srijedu za petak (večeras).

Slovački klub se morao odmah vratiti u domovinu, a UEFA je Slovanu ostavila mogućnost da na meč u petak pošalje omladinski tim.

Slovan je želio iskoristiti tu mogućnost, poslao je omladince/rezerve na Farska Ostrva, ali onda ponovo "korona".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ponovo je neko u ekspediciji Slovana bio pozitivan na koronavirus, a iako su Slovaci na sve načine željeli odigrati meč to se neće desiti.

Tako se Slovan oprašta od kvalifikacija za Ligu prvaka, a u drugo pretkolo igre Klaksvik. I Klaksvik će se vjerovatno uskoro oprostiti od ovog takmičenja jer u drugom pretkolu igra sa švicarskim Young Boysom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.