UEFA odgodila meč kvalifikacija za LP, ali i dala ultimatum: Igrajte kako znate ili ispadate!

Utakmica se trebala igrati večeras

UEFA odgodila meč kvalifikacija za LP, ali i dala ultimatum: Igrajte kako znate ili ispadate!

A. Čaušević

Preostale utakmice prvog pretkola Lige prvaka bit će odigrane večeras, barem većina njih. 

Utakmica između Klaksvika i Slovan Bratislave je odgođena, a prvak Slovačke se našao u nezgodnoj situaciji i prijeti mu izbacivanje iz takmičenja.

Prilikom dolaska na Farska ostrva ekspedicija Slovana se testirala, nakon čega je ustanovljeno da je klupski fizioterapeut pozitivan na koronavirus te da svi moraju u 14-dnevni karantin.

Lokalni mediji su u javnost plasirali priču kako igrači Slovana ne pošutuju karantin te su viđeni kako šetaju gradaskim ulicama, nakon čega je UEFA uzela stvar u svoje ruke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica je odgođena, a Slovan čeka povratak u Bratislavu uz ultimatum da utakmicu mora igrati u petak i to s omladinskom ekipom.

U slučaju da se u petak ne pojave na terenu igrači Slovana će biti izbačeni iz Lige prvaka i svoj put će nastaviti u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi