Ništa od Fiorentine

Premiership naredna stanica: Thiago Silva se sinoć oprostio od PSG-a, jutros odabrao novi klub

Admin Čaušević

Thiago Silva nakon osam godina napušta PSG i to porazom u finalu Lige prvaka. Svoj odlazak s Parka Prinčeva potvrdio je odmah poslije utakmice. 

"Ovo mi je zadnja utakmica u dresu PSG-a i žao mi je zbog naših navijača. Želim igrati još tri ili četiri godine i želim igrati za brazilsku reprezentaciju na SP 2022. u Kataru. Vratit ću se u Pariz u nekoj drugoj ulozi", rekao je 35-godišnji Thiago Silva.

Jutrošnje vijesti iz Francuske govore da je iskusni brazilski štoper već odabrao narednu destinaciju. Karijeru će nastaviti u Premiershipu.

Telefoot izvještava da je dosadašnji kapiten Svetaca izabrao Chelsea, a ugovor s londonskim Plavcima će potpisati do kraja godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelseaju svakako škripi u odbrani, a Silva bi sa svojim iskustvom i znanjem sigurno učvrstio možda i najslabiji dio ekipa Franka Lamparda.

Inače, Silva se proteklih dana spominjao i sa Fiorentinom, ali čini se da je poziv bio primamljiviji za brazilskog štopera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.