Tursko-grčko neprijateljstvo se nastavlja

Pred meč PAOK - Bešiktaš transparent o genocidu i poruka: "Ne možete pobjeći od svoje sudbine"

Edmir Škorić

Navijači turskog Bešiktaša sinoć su podigli transparent u čast glavnog počinitelja grčkog genocida (1913. - 1923.).

Na transparentu na kojem je bila slika utemeljitelja Turske i počinitelja grčkog genocida, Mustafe Kemala Atatürka, kao i osmanskog sultana koji je 1453. godine osvojio Carigrad, Mehmeda II, bilo je napisano:

"Ne možete pobjeći od svoje sudbine", kao očita referenca na genocid i etničko čišćenje.

Grčki PAOK i Bešiktaš u 21 sat po lokalnom, odnosno 20 po srednjoevropskom igraju svoju utakmicu 2. pretkola Lige prvaka iza zatvorenih vrata, što zbog Covida, što zbog neprijateljskih odnosa Grčke i Turske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon 45 minuta utakmice PAOK ima 3:1 protiv tima iz Istanbula i sada je na pragu plasmana u treće pretkolo Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.