Dobit će mnogo sa financijske strane

Nije sve tako loše po Barcelonu u odlasku Lionela Messija

Midhat Šljivak

Lionel Messi zatražio je od Barcelone raskid saradnje.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta odlučio je da ode iz kluba i da završi jednu eru. Prema određenim informacijama, Messi bi mogao potpisati ugovor sa Manchester Cityjem, a u igri je još i ekipa PSG-a.

Iako će navijačima Barcelone odlazak najveće zvijezde teško pasti, klub bi njegovim odlaskom dobio nevjerovatno financijsko olakšanje.

S obzirom da Messi ima ogromnu platu od nestvarnih 70 miliona eura godišnje, to je gotovo 10 procenata svih plata koje klub ima i sigurno da bi došlo do velikog oslobađanja budžeta.

Nije to sve. Porezi u Španiji su veliki, a na Messijevu platu se plaća ogroman porez, pa je ukupna ušteda na njegovom eventualnom odlasku veća od 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, eventualnom prodajom Barcelona bi zaradila još novca, pa sa financijske strane Messijev odlazak iz kluba bi itekako klubu dobro došao.

Kada se zna da će se vjerovatno osloboditi i plata Luisa Suareza od 23 miliona eura godišnje, Ivana Rakitića od 13 miliona, te još nekoliko fudbalera, Barca će dobiti značajnu financijsku stabilnost koja bi im mogla donijeti dosta u budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.