Da li će Dijamant napustiti Romu?

Koliko Juventus želi Džeku? Spremni su odustati od nove klupske politike samo da ga dovedu

Adnan Beganović

Ništa se nije promijenilo, bar što se tiče Edina Džeke u vrijeme prelaznog roka. Svaki put naš sjajni napadač se povezuje sa brojnim klubovima, a ni danas ništa nije drugačije.

Međutim, čini se da je stvar oko eventualnog dolaska u Juventus mnogo više od običnih transfer špekulacija.

Italijanski mediji iz dana u dan sve više pišu o Džekinom transferu, a danas donose informaciju i da je Juventus spreman napraviti izuzetak u pogledu nove klupske politike - smanjenje plata i prosječne starosti.

Kontakti između Džekinog agenta i Juventusa su svakodnevni, a zapravo dolazak našeg napadača u redove Stare dame ponajviše ovisi o Gonzalu Higuainu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus pregovora sa argentinskim napadačem oko raskida ugovora, no on nije voljan previše izlaziti u susret italijanskom prvaku. I upravo je to najveća prepreka Dijamantovog dolaska u slavni klub.

Dobra stvar je i da je Cristiano Ronaldo digao palac gore po pitanju dolaska Džeke, a u narednim danima bi i ova saga trebala biti okončana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.