Postoje dvije opcije

Kako bi mogao izgledati sastav Juventusa kada dođe Edin Džeko?

Endin Čaušević

Italijanski mediji pišu jutros da je Edin Džeko pristao na transfer u Juventus, te da će napustiti Romu.

Džeko je u rimski klub stigao prije pet godina iz Manchester Cityja, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Bh. napadač želi da ide u klub koji se bori za trofeje, te da u finišu karijere osvoji još neki trofej.

Corriere dello Sport je objavio da je Džeko pristao da ide u Juventus, te da se čeka zvanična potvrda. Roma bi od prodaje bh. napadača trebala zaraditi 12 miliona eura sa svim bonusima.

U italijanskim medijima već su počele špekulacije kako bi novi tim Juventusa predvođen Andreom Pirlom mogao izgledati naredne sezone. Ponudili su dvije formacije, a u oba slučaja Džeko je najistureniji u napadu.

PIrlo je najavio da će igrati u formaciji 4-3-3, a u tom slučaju sastav Juventusa bi mogao biti: Szczesny, Cuadrado, Bonucci, Chiellini (De Ligt), Alex Sandro, Arthur, Bentancur, Rabiot, Dybala, Ronaldo, Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, moguće je da će to biti i formacija 3-5-2 u kojoj Juventus igra već duže vremena. Sastav Stare dame bi tada mogao biti: Szczesny, Demiral (De Ligt), Bonucci, Chiellini, Kulusevski (Cuadrado), Arthur, Bentancur, Rabiot, Alex Sandro, Džeko (Dybala), Ronaldo.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.