Bonucci zbog Pirla odbio veliki transfer u Premiership

Veteran ostaje u Juventusu

Bonucci zbog Pirla odbio veliki transfer u Premiership

Juventusov veteran Leonardo Bonucci je navodno odbio priliku da ovog ljeta pređe u Manchester City.

Prema riječima italijanskog sportskog novinara Gianluce Di Marzija, trener Cityja Pep Guardiola je veliki obožavatelj fudbalskih kvaliteta 33-godišnjeg štopera Juventusa. Međutim, City je bio neuspješan u pokušaju da dovede Bonuccija na Etihad.

Bonucci je bio počašćen samim interesvom Guardiole i Cityja, ali je odlučio ostati u Juventusu kako bi radio sa novim trenerom, bivšim saigračem Andreom Pirlom pred kojim je zahtjevan zadatak - početak "remonta" u Torinu.

Manchester City je već osigurao transfer Nathana Akea iz Bournemoutha za više od 40 miliona funti, ali Guardiola traži još jednog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jedan od štopera koji se intenzivno povezuje sa Cityjem je Napolijev Kalidou Koulibaly, ali je Senegalac itekako skup, čak i za Građane, pa bi klub sa Etihada mogao pokušati sa uključivanjem mladog Erica Garcije u posao - kako bi se barem donekle snizila Koulibalyjeva cijena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi