Na pomolu spektakularna razmjena: Džeko nije jedini napadač koji stiže u Juventus

Zanimljiv potez Stare dame

Na pomolu spektakularna razmjena: Džeko nije jedini napadač koji stiže u Juventus

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su danas da će bh. reprezentativac Edin Džeko napustiti Romu i karijeru nastaviti u Juventusu.

Navodno, Džeko je pristao da pređe u Juventus kako bi naredne sezone imao šansu da osvoji titulu prvaka Italije što bi bio fantastično pred kraj blistave karijere. Roma će od transfera zaraditi 12 miliona eura uključujući i bonuse.

Međutim, La Gazzetta dello Sport piše da Džeko nije jedini napadač koji će pojačati Juventus. Naime, Stara dama želi vratiti Moisea Keana kojeg su prije samo godinu dana prodali Evertonu za 27.5 miliona eura.

Kean nije blistao u prvoj sezoni, a za mnoge je iznenađenje što ga Juventus želi vratiti. No, Stara dama ne želi trošiti novac već su zainteresovani da to bude razmjena igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U tom slučaju Kean bi se vratio u Juventus, a u suprotnom pravcu bi išao Aaron Ramsey koji u prvoj sezoni u Staroj dami nije baš bio na nivou, te se nije najbolje uklopio u ovaj tim.

Također, postoji opcija da klubovi dogovore posudbe ovih igrača na dvije godine, a zatim da ostvare razmjenu. Andrea Pirlo pored iskusnog Džeke želi očito i mlađeg napadača, a Kean bi bio dobar izbor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi