Stopirani pregovori

Roma će sve pokvariti: Juventus odustao od Džeke i krenuo po Suareza?

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko je u centru pažnje ovih dana jer se špekuliše da će napustiti Romu i karijeru nastaviti u Juventusu.

Italijanski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Džeko pristao na transfer u Staru damu, te da će Roma od njegove prodaje zaraditi oko 12 miliona eura s bonusima.

Međutim, pored Džeke predstavnici Juventusa su u kontaktu s Luisom Suarezom koji bi u narednom periodu trebao raskinuti ugovor s Barcelonom. U Juventusu mu žele ponuditi trogodišnji ugovor i platu od deset miliona eura koliko ima i u Barceloni.

La Gazzetta dello Sport je danas objavila da je Juventus sada bliže tome da ozvaniči dolazak Suareza nego Džeke. Navodno, ulogu u svemu tome ima i Roma koja je stopirala transfer.

Kako piše Gazzetta Roma je stopirala pregovore s Juventusom oko Džeke jer nisu u mogućnosti da dovedu Arkadiusza Milika iz Napolija koji je trebao biti zamjena za bh. napadača. Napoli i Roma se ne mogu dogovoriti i zbog toga su Rimljani sve stopirali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Juventus ne želi previše da gubi vrijeme i maksimalno su se sada posvetili dovođenju Luisa Suareza, te čekaju njegov rasplet s Barcelonom oko raskida ugovora.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.