Foto - EPA

Mendy među stativama Plavaca

Chelsea nakon silnih pojačanja našao i novog golmana

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea odradio je zaista fantastičan prelazni rok.

Plavce iz Londona pojačali su igrači poput Tima Wernera, Thiaga Silve, Hakim Ziyech, Bena Chilwella, a uskoro se očekuje i dolazak Kaija Havertza.

Ipak, ni to nije sve za ovaj prelazni rok od londonskog kluba. Uskoro će Plavci dobiti i novog golmana, a to je 28-godišnji Senegalac Edouard Mendy.

Senegalski čuvar mreže bilježi zaista čudesne nastupe u dresu Rennesa. Chelsea ga je uočio i navodno je njegov angažman veoma blizu realizacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolazak Mendyja značit će vjerovatno da Kepa Arrizabalaga definitivno nije u prvom planu kod Franka Lamparda. Najskuplji golman svijeta je veliko razočarenje i klub čini sve da ga se riješi.

Mendy je na korak od dolaska na Stamford Bridge, a u redovima Rennesa trebao bi ga zamijeniti Alphonse Areola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.