Zmajevi protiv Italije

Iz Firence u nova nadanja

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Firenci igra prvi meč u novoj sezoni, a već u ponedjeljak drugi - s Poljskom na domaćem terenu.

Bh. Zmajevi bit će gosti moćnoj Italiji na stadionu u Firenci. Bit će to početak nove sezone i početak novih nadanja. Iz sezone u sezonu krećemo iznova, sa željom da napredujemo i ostvarimo što bolje rezultate. Utakmice poput ove večeras ne smatramo historijskim, shodno tome ne pravimo euforiju, pa možemo u miru i sa nešto manjom dozom zabrinutosti čekati da lopta krene s centra, ali kao i uvijek - slavićemo svaki gol.

Italijani su apsolutni favoriti, to je valjda suvišno i govoriti, no u našem taboru žele prije svega da se odigra dobro, hrabro, da se pokaže da se možemo s pravom nadati velikim stvarima u budućnosti, sa nekom novijom generacijom igrača. Sve ovo bi mogla da bude dobra provjera za onaj ključni meč baraža, preko kojeg i dalje imamo priliku otići na Evropsko prvenstvo narednog ljeta.

Poznato je već da će utakmicu propustiti Miralem Pjanić, koji je bio pozitivan na COVID-19, pa je morao u izolaciju, nema ni Elvira Koljića zbog povrede, kao ni Miroslava Stevanovića, Radeta Krunića i debitanta Besima Šerbečića, ali neka nova imena su tu i svi igrači, predvođeni Edinom Džekom, daće sve od sebe da večeras dostojanstveno predstavljaju svoju zemlju u Firenci.

"Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo i pokušati ih iznenaditi", kazao je dan prije utakmice na press konferenciji Bajević.

I Italijani imaju određenih problema sa sastavom, ali svejedno su veliki favorit, kao što su to pokazale i kvote u MOZZART kladionici. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Utakmica počinje u 20:45, sudit će je grčki arbitri na čelu sa Tasosom Sidiropoulosom. Za asistente su delegirani Polychronis Kostaras i Lazaros Dimitriadis, dok će funkciju četvrog sudije obnašati Ioannis Papadopoulos.

Inače, naš sastav bi mogao izgledati ovako. Šehić, Kolašinac, Šunjić, Saničanin, Kvržić, Cimirot, Hajradinović, Gojak, Hodžić, Višća, Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.