Zmajevi trenirali na Franchiju, Bajević poručio: "Pokušat ćemo iznenaditi Italijane"

Sutra protiv Azzurra

Zmajevi trenirali na Franchiju, Bajević poručio: "Pokušat ćemo iznenaditi Italijane"

Admin Čaušević

Fudbalski reprezentativci BiH obavili su službeni trening na stadionu Artemio Franchi uoči utakmice Lige nacija protiv Italije.

Prije treninga italijanskim medijima se objavio Dušan Bajević koji će sutra debitovati na klupi Zmajeva kao novi selektor.

"Prije svega želim da svi budemo zdravi, jer je ova situacija sa koronom sve nas poremetila”, rekao je Bajević i nastavio:

"Dva puta smo se u kratkom vremenskom period sastali sa Italijom i znamo da se radi o izuzetno dobroj ekipi. Mislim da je svakome motiv igrati protiv takve jedne reprezentacije i želja mi je da odigramo dobru utakmicu. I mi i oni smo u istoj situaciji, možda su oni malo bliži pobjedi, ali ćemo i mi uraditi sve što možemo i pokušati ih iznenaditi."

Jedno od pitanja glasilo je od koga nam prijeti najveća opasnost na šta je selektor odgovorio:

"Ima dosta dobrih igrača, svakoga cijenimo, ali ovom prilikom ne bih nikoga izdvajao, posebno što ima nekih pojedinaca koji su u vrhu dugi niz godina."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bajević nije želio otkriti ni formaciju u kojoj će naš tim igrati, ali je naglasio da će se vjerovatno mijenjati tokom utakmice.

Utakmica počinje u 20:45, sudit će je grčki arbitri na čelu sa Tasosom Sidiropoulosom. Za asistente su delegirani Polychronis Kostaras i Lazaros Dimitriadis, dok će funkciju četvrog sudije obnašati Ioannis Papadopoulos.

Top Komentari

Kupi_Lee
Na tom stadionu, Dušan Bajević je kao trener izgubio u prijateljskoj utakmici 1985. godine. Fiorentina 4:1 Velež Mostar. Ima taj izvještaj na YouTube.
2 4
Armin29
ura partizani nasi
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi